Ιστορική Αναγνώριση

Επιτυχίες επιδέχονται η μια την άλλη στην σχολή μας. Την περσινή επιτυχία του δασκάλου μας με την απόκτηση του 15ου dan, αλλά και όλων των μαθητών που επάξια τους απονεμήθηκε ο βαθμός του 5ου dan, έρχεται να επισκιάσει μια μεγαλύτερη επιτυχία. Στις 2 Αυγούστου και μετά από πρόσκληση του ίδιου του Soke Masaaki Hatsumi στον χώρο του, απονεμήθηκε στον δάσκαλο μας Μιχάλη Ευσταθίου ο βαθμός “Shin Gi Tai Bufu Ikkan Menkyo “.

"Η συνάντηση και η απονομή του βαθμού στον χώρο του Soke Masaaki Hatsumi"

"Η συνάντηση και η απονομή του βαθμού στον χώρο του Soke Masaaki Hatsumi"

Ο συγκεκριμένος βαθμός είναι αρκετά σπάνιος και σύμφωνα με τον ίδιο τον Soke Hatsumi απονείμετε μόνο στους καλύτερους και πιο πιστούς του μαθητές. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατάφεραν τόσο στο Budo αλλά και στην ζωή γενικότερα να αποκτήσουν τον ψηλότερο βαθμό ανάπτυξης ανάμεσα σε μυαλό, πνεύμα και σώμα (“Shin“ - “Gi“ - “Tai“), αφού αυτό σημαίνει ότι τα 3 εκφράζονται ταυτόχρονα μέσα από τις τεχνικές αλλά και την ζωή του μαθητή.

Η λέξη Menkyo ερμηνεύεται ως παρακαταθήκη και θεωρείται ο ψηλότερος και πιο σημαντικός από όλους τους βαθμούς που μπορεί κάποιος να λάβει, για αυτό και είναι μεγάλη τιμή τόσο για την σχολή μας όσο και για εμάς τους μαθητές να έχουμε δάσκαλο μας τον Μιχάλη Ευσταθίου.

"Η αποστολή του Cyprus Bujinkan Dojo στην Ιαπωνία κατά την περίοδο 22 Ιουλίου - 5 Αυγούστου"

 

Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά για την επιμονή και την υπομονή σου άλλα και για την απαράμιλλη αφοσίωση σου τόσο στην τέχνη του Ninjutsu, αλλά και στον άνθρωπο γενικότερα.

Language »