Σεμινάριο Αυτοάμυνας για γυναίκες

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, το CYPRUS BUJINKAN DOJO διοργάνωσε στο Dojo Λευκωσίας σεμινάριο αυτοάμυνας, για γυναίκες. Το σεμινάριο αφορούσε γυναίκες όλων των ηλικιών, σωματοτύπων, φυσικής κατάστασης και κυρίως όσες γυναίκες δεν έχουν επαφή με πολεμικές τέχνες ή παρακολουθήσει στο παρελθόν αντίστοιχα μαθήματα. Οι εκπαιδεύτριες μας Μύρια Τάνου και Άντρη Χατζηκωστή, κάτοχοι 2ου DAN με την καθοδήγηση το δασκάλου Μιχάλη Ευσταθίου, υπέδειξαν και εφάρμοσαν σε πρακτική και θεωρητική βάση, μεθόδους αντίδρασης, αποφυγής και αντιμετώπισης περιστατικών επίθεσης, βασισμένα σε πιθανά πραγματικά σενάρια. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν και άτομα της σχόλης, κάτοχοι μαύρης ζώνης, οι οποίοι αναλάμβαναν να βοηθήσουν στην κατανόηση και πρακτική εξάσκηση των τεχνικών σε κάθε κοπέλα ξεχωριστά. Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Κάθε περίπτωση βίας αντιμετωπίζεται με ψυχική δύναμη και ηρεμία. Καμία τεχνική αντιμετώπισης, δεν βασίζεται στη δύναμη αλλά στο χειρισμό. Η προσέγγιση του σεμιναρίου, βοήθησε στην αντίληψη των συμμετεχόντων, ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους να αντιδράσει σωστά σε διάφορα περιστατικά.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δόθηκαν διπλώματα και τονίστηκε η σημαντικότητα της γνώσης που μεταδόθηκε από το Δάσκαλο, στους εκπαιδευτές, ώστε να μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να διδάξουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους εκπαιδευόμενους. Ζητήθηκε έντονα η επανάληψη ενός τέτοιου σεμιναρίου και σε άλλες πόλεις αλλά και για άτομα που δεν βρήκαν θέσεις, καθώς και η παρουσίαση ενός δεύτερου κύκλου εξέλιξης.

Ευχαριστούμε, όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου και ιδιαίτερα το Δάσκαλο μας, που με την καθοδήγηση του επιτεύχθηκε μια ακόμα προσπάθεια να βοηθήσουμε και να προσεγγίσουμε περιστατικά βίας και κακοποίησης, που ταλαιπωρούν και στιγματίζουν ανθρώπινες ζωές.

Language »