1ον Μεσογειακό Taikai

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του κυπριακού κόσμου των πολεμικών τεχνών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Λεμεσό. Το 1ον Μεσογειακό Taikai στο Ninjutsu, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Πήγασος και το Cyprus Bujinkan Dojo, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με τους συντελεστές και παρόντες αποτελεί έναυσμα μεγάλων αλλαγών.

Με θέμα την εναρμόνιση αλλά και υπερνίκηση των αντιθέτων, αλλά κυρίως του να μην μάχεσαι ενάντια σε αυτόν που έχει την πρόθεση να σου κάνει κακό, ο τελεστής του σεμιναρίου Yushu Shihan Darren Horvath, μετάφερε την διδασκαλία του Soke Masaaki Hatsumi σε πάνω από 90 μαθητές. Σύμφωνα με τον Sensei Darren Horvath έννοιες όπως το καλό και το κακό, το δυνατό και το αδύνατο, το γρήγορο και το αργό ξεπερνιούνται από έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο αφού όλα αυτά τα αντίθετα αποτελούν τις 2 πλευρές από το ίδιο νόμισμα.

Να μην κάνεις αυτό που έχεις πρόθεση να κάνεις και να μάθεις να κινείσαι με την κατάσταση Godan σε όλες τις φάσεις της ζωής. Αυτά ήταν τα λόγια που ειπώθηκαν λίγο πριν πραγματοποιηθεί το Godan test μετά το τέλος της διδασκαλίας του Σάββατου. Και οι τρεις από τους συμμετέχοντες στην εξέταση κατάφεραν να επιτύχουν και να αποκτήσουν το 5ο Dan. Ένας από αυτούς και ο δικός μας μαθητής Γιάννος Παπαστυλιανού.

Μέσα από το σεμινάριο όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διδαχές από τον ίδιο τον Soke Masaaki Hatsumi και να δοκιμάσουν άοπλες καταστάσεις μάχης και ελέγχου του αντιπάλου, καθώς και χρήση αντιγράφων Ιαπωνικής πανοπλίας και διαφόρων όπλων εκμάθησης.

Με την λήξη του σεμιναρίου ο Δάσκαλος Μιχάλης Ευσταθίου  είχε μιλήσει για την αλλαγή που έγινε σε όλους και την επιρροή που είχε τόσο η επαφή με τον Sensei Darren Horvath, αλλά και η επαφή με όλους του ξένους μαθητές που είχαν ταξιδέψει στην χώρα μας από Αυστραλία, Ρωσία, Ελβετία, Ινδία, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Κλείνοντας να συγχαρούμε τους 3 νέους κατόχους του 5ου dan Silvio Navarro, Luis Navarro και Γιάννο Παπαστυλιανού. Ευχαριστίες  στον Sensei Darren Horvath και την ομάδα του, καθώς και όλους τους ξένους που ήταν παρόντες στο σεμινάριο. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές και χορηγούς του σεμιναρίου για την ευγενή βοήθεια τους. Κυρίως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δάσκαλο μας Μιχάλη Ευσταθίου αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο σεμινάριο να είναι η αρχή για καινούρια γνώση και αλληλεπίδραση μεταξύ του Cyprus Bujinkan Dojo και του παγκόσμιου Bujinkan.

 

 

Language »