Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Κάθε κίνηση στη ζωή μας που περιέχει δράση αποτελεί μια επιλογή. Αυτή η επιλογή λαμβάνεται μέσα από δεδομένα τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα φιλτράρουμε, υπολογίζουμε και αξιοποιούμε. Η δράση η οποία αποφασίζουμε να λάβουμε μπορεί να έχει πολλές μορφές, ανάλογα τα δεδομένα, αλλά πάντοτε έχει μόνο ένα σκοπό. Την επιβίωση!

Μπορεί λοιπόν η επιβίωση να είναι «φαινομενικά» η μοναδική επιλογή αλλά η επιλογές για να επιβιώσουμε κάθε στιγμή είναι αναρίθμητες. Αυτό που διαφοροποιεί την τέχνη του Ninjutsu ως προϊόν έμπνευσης του Δάσκαλου, είναι η επιλογή της αέναης κίνησης και των αναρίθμητων επιλογών.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ είναι μία και μοναδική και είναι άπειρες και αενάως σε κίνηση. Η επιλογή του τώρα έχει ήδη τελειώσει και μια νέα έχει ήδη εμφανιστεί σε μια πολυεπίπεδη πολλαπλότητα εφαρμογών.

Στη μάχη για τη ζωή και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο αντίπαλος της επιβίωσής μας δεν είναι ο «άλλος», ο «εχθρός» ή το «πρόβλημα». Είναι η ελευθερία που προσφέρει η μη σκέψη που δίνει χώρο στην έμπνευση. Είναι εκεί που τα δεδομένα γίνονται ακαριαία κίνηση. Και η κίνηση είναι πάντοτε ζωή.

Language »